Tortul a avut greutate ~ 35 kg, tortul principal cu diametrele 36 cm, 28 cm, 20 cm si 14 cm si doua torturi suplimentare de 32 cm si 28 cm, blat de cacao cu mousse de visine si mousse de cocos.
Florile au fost modelate manual din pasta de zahar. Broderia de pe lateral a fost facuta cu spuma de zahar.
4 comments :
"Superb tortul Maria ..florile sunt foarte frumoase." posted on facebook by Liliana
"f frumos" posted on facebook by Torturi de casa
De-o-se-bit!!!! Sunteti foarte talentatata si explicati foarte bine! Spre deosebire de alte site-uri "de lauda" cum le numesc eu, unde nici tipul de colorant folosit nu este dezvaluit, dumneavoastra dati o sumedenie de detalii care sunt de un real folos celor care va viziteaza casuta virtuala. De exemplu, am si eu de facut un tort de nunta, nu asa de mare, dar trebuie sa il fac! Si imi tot bat capul cu dimensiuni, calcule si socoteli. Am gasit acum postarea dumneavoastra cu felul in care calculezi greutatea unui tort din fondant si numarul de portii si vreau sa va spun ca m-a ajutat enorm. Asa, inca somnoroasa cum ma aflu eu acum, la aceasta ora matinala, dar informatia am absorbit-o precum cafeaua aburinda din ceasca ce sta la dreapta mea.
O alta preocupare a mea este reprezentata de suportul pe care-l voi folosi pentru a pune acel tort. Asa ca va intreb, din ce material este suportul din tortul de mai sus si de unde il procurati. Poate ma veti putea ajuta cu un sfat.
Cu deosebita conioderatie si admiratie, Maria.
Multumesc Maria pentru mesaj si pentru aprecieri.
Ma bucur ca iti este de folos ce am postat eu aseara legat de acel calcul de dimensiune...
Platoul acela l-a facut sotul meu dintr-o placa de pal (a taiat pe rotund cat a putut de bine dar nu a iesit chiar asa cum ar fi tb) si l-am imbracat cu hartie alba de ambalaj dupa care l-am acoperit cu folie stretch, dar acum au aparut si prin magazine platouri rotunde de dimensiuni mai mari...unul dintre magazine este aici :http://www.desertonline.ro/products/Platouri-pentru-tort-rotunde.html.
In mod normal daca ai nivelul de jos de 36 de cm poti sa iei in calcul un platou de 43 sau 45 cm ( e bine sa fie mai mare cu 8-9 cm, depinde si daca sunt artificii puse pe el sau sunt introduse in tort....)
Daca mai ai intrebari iti raspund cu draga inima.
Post a Comment