L-am facut putin mai serios (a iesit un pic prea serios..:) ) zici ca e un mic directoras de pe la noi de pe aici..:)
- pasta de zahar in combinatie cu gumpaste
- planseta de modelaj
- sucitor de teflon
- instrumente de modelaj (instrument cu bila foarte mica, instrument cu bila medie si mica, instrument cutter, instrument sabie, instrument pentru nervuri si volanase)
- buretele moale de modelaj
- carioca alimentara (culoare negru si albastru)
- colorant de tip dust (rosu)
- alte materiale (grasime vegetala, lipici si pensule, scobitori, zahar pudra, polistiren)
Pasul 1. Realizarea picioarelor si a pantofilor
Primele elemente pe care le-am facut au fost pantofii. Am facut doua bilute de pasta neagra pe care le-am modelat folosind degetul aratator printr-o miscare de rotire si apasare usoara astfel incat sa obtin o forma cat mai realista. Le-am definit putin talpa si tocul si am introdus cate o scobitoare in fiecare.
In acest stadiu i-am lasat la uscat pentru 1/2h.
Pentru picioare si talie am ales o modalitate mai rapida si mai usoara, am facut dintr-o bucata de pasta un fel de snur dar l-am lasat mai gros la mijloc, apoi l-am indoit si picioarele au inceput sa prinda viata.
Cu instrumentul de nervuri le-am definit dungile dintre picioare iar cu instrumentul cu bila mica si medie le-am facut niste usoare gauri ca sa le imbin frumos cu pantofii.
Am taiat surplusul de pasta si le-am atasat la pantofi dupa ce am dat cu lipici pe scobitorile de sustinere
Si picioarele baiatului sunt gata! Le-am lasat la uscat pana a doua zi (cam 10 ore)
Pasul 2. Realizarea bustului si a capului
Pentru modelarea bustului nu am ceva special de adaugat, doar vreau sa mentionez ca am pornit de la o bila de pasta dar nu am nimerit din prima dimensiunea ei, dupa vreo 2 incercari am reusit sa-i fac un bust potrivit cu dimensiunea picioarelor.
I-am adaugat si o scobitoare pentru sustinerea ulterioara a capului, atentie la deformarea ce poate sa apara dupa introducerea scobitoarei in figurina.
Modelarea capului este foarte importanta, practic acum ii dai expresia fetei (poti sa-l faci zambitor sau serios asa cum l-am facut eu), pentru trasaturile fetei am folosit instrumentul de nervuri, pentru deschizatura gurii am folosit instrumentul gen sabie iar la adanciturile pentru ochi instrumentul cu bila foarte mica.
Daca are tendinta sa le lase in fata atunci il poti sustine cu o bucata de carton sau hartie putin mai tare (eu am pus o bucata de hartie de rola).
In acest stadiu l-am lasat la uscat cam 24h inainte sa-i mai adaug si alte elemente.
Pasul 3. Adaugarea imbracamintei si a mainilor
Pentru camasa am taiat un dreptunghi dintr-o fasie de pasta si am facut intai o proba sa vad cum ii vine (exact ca la cabina de proba :) ) si abia apoi am dat cu lipici pe corpul lui si am lipit camasa astfel incat sa acopar bine imbinarea dintre pantaloni si bust.
In acest stadiu i-am adaugat si dunga centrala a camasii pe care o sa facem putin mai incolo si niste mici nasturasi.
Mainile le-am facut direct atasate la corp, daca faceam mai intai umerii si apoi ii adaugam mainile probabil ca ar fi iesit putin mai frumoase.
Pentru gulerul camasii, dupa ce am taiat o fasie cam de 2 cm latime am impaturit-o in doua pe lungime si am atasat-o la gat dupa ce am dat cu putin lipici pe zona aferenta.
Pentru adaugarea parului am pornit de la o bila de pasta neagra pe care am tesit-o cu podul palmei pana s-a facut ca in imaginea de mai jos.
Dupa ce i-am pus si ochii l-am lasat sa se usuce cateva ore.
La cravata i-am adaugat si un mic nod ca sa arate mai realist si sa maschez imbinarea de la partea de sus a gulerului cu cravata.
I-am conturat ochii cu carioca albastra si apoi cu carioca neagra i-am facut pupila, am dat si cu putin dust rosu pe interiorul buzelor.
Si baiatelul din zahar este gata!
3 comments :
e perfect
Multumesc draga Yaya.
Cata munca si migala dar rezultatul este superb!!Felicitari!!
Post a Comment