16 May 2013

Tort aniversar cu trandafiri si perlute


     Si anul acesta de ziua mea am facut tot un tort cu flori, mie imi plac mult de tot si planul initial era sa fac cu lalele dar pana la urma m-am gandit ca trandafirii sunt mai deosebiti si se potrivesc mai bine cu aceasta ocazie.  Vreau sa le multumesc mult si colegilor mei de la servici care mi-au cantat “La Multi Ani”, m-au pupat, ne-am simtit bine, exact ca intr-o familie. 



Tortul a avut blat de cacao cu mousse de ciocolata alba si mousse de visine si capsuni. Trandafirii au fost modelati manual din pasta de zahar iar pe lateral am pus perlute din zahar lipite cu royal icing. 


9 comments :

Torina said...

Deosebit de fin, tot aranjamentul imi place.Te felicit!!

Torina said...

Te rog poti sa-mi spui ce colorant ai folosit pt trandafiri si la aceasta pasta ai adaugat si gumtex si ce cantitate?Eu folosesc satin ice care este cam scumpa.O zi buna iti doresc!

Mary's Cakes said...

Iti multumesc Torina pentru vizita si pentru aprecieri.

La trandafiri am folosit gumpaste si pasta de zahar in combinatie 1 la 1. Reteta de gumpaste este cu tylose . Mai este o varianta de pasta de flori care se poate face cu gumtex sau CMC , am sa pun reteta pe blog (incerc sa o postez in seara asta) la sectiunea "retete pentru tort". Colorantul este de la wilton culoarea: rose. Sper sa-ti fost de ajutor.

Torina said...

Multumesc mult pt raspunsuri,colorantul de la wilton rose e gel sau praf?

Mary's Cakes said...

Cu multa placere.

Pentru pasta de flori ca sa iasa o culoare uniforma numai gel se poate folosi, cu dust se fac doar finisaje finale si anumite tente.

Torina said...

Ma gindeam eu!si eu tot la fel fac deci este buna aceasta metoda.Multumesc inca de N ori!!!!

Torina said...

Buna ziua,daca imi permiti sa te intreb,am de facut un tort pt verisoara mea care in curind va fi absolventa de facultate si nu stiu ce tema sa folosesc.M-am gindit sa-l fac sub forma de capa cu snur dar parca prea mult negru este sobru.Ce ma sfatuiesti sa fac?tortul e pt 10 persoane.

Mary's Cakes said...

Buna Torina, Sunt mai multe posibilitati, ai putea sa faci un tort pe care sa pui o diploma si o capa din pasta de zahar, sau poti face un tort carte pe care sa pui o fata imbracata in roba de absolvire si eventual sa scrii si un mesaj. De asemenea ai putea sa faci ceva care sa aiba legatura cu ce si-ar dori verisoara ta sa faca in viitor.
Pentru asa putine persoane un tort rotund de 22 cm ar si suf sau echivalentul sau...ar fi cam de 2-2.5 kg (bineinteles cu portii taiate ca la mama acasa :) ).

Sper sa-ti fi fost de ajutor.

Un inceput de saptamana placut.

Torina said...

Multumesc mult pt ajutor, cred ca voi alege varianta cu capa si diploma ,deoarece tortul va fi pt un nr mic de persoane.O zi minunata iti doresc!